چای کمپوست چیست؟
در یک بیان ساده، چای کمپوست، یک محلول زنده است که حاوی میکرواورگانیسم ها و میکروب های مفید به تعداد بالاست که در یک سیستم هوازی تهیه شده است. هدف تولید چای کمپوست در واقع تکثیر و افزایش باکتری ها، قارچها، نماتدها، پروتوزوا های مفید موجود در کمپوست یا ورمی کمپوست می باشد. کاربرد چای کمپوست به صورت برگ مصرف (70 درصد پوشش برگی)، خاک مصرف (بیشتر در انتقال نشاء و قلمه) یا بذر مال، سبب به مقاومت گیاه به آفات و بیماری شده و عناصر غذایی مورد نیاز گیاه را به فرم قابل جذب در اختیار گیاه قرار می دهد.
مزایای چای کمپوست :
1. افزایش رشد گیاه
2. فراهم آوردن مواد مغذی برای گیاه وخاک
3. فراهم کردن میکروارگانیسم های مفید
4. کمک به سرکوب بیماری ها
5. جایگزین مواد شیمیایی و سمی باغ
• مهمترین مزایای چای کمپوست :
افزایش مقاومت گیاهان در برابر بیماری ها پس از مصرف چای کمپوست محتویاتی دارد که با عمل روی فیلوسفر برگ گیاهان و میکروب های سطح آن ها،با مکانیسم های مختلف از جمله ایجاد مقاومت در تقسیم میکروب ها و پاتوژن ها اثر ضد بیماری زایی را بر گیاهان اعمال می نماید.
مواد موثر مختلفی از چای کمپوست استخراج شده اند که از برخی باکتری ها و مخمرهای مفید تا مواد فنولی اسیدآمینه ها را شامل می شوند.
از مهمترین شاخص های چای کمپوست می توان پروفایل ترکیبات فنولی پتانسیل احیاء،آنالیز میکزوب های مفید را نام برد.
چای کمپوست باعث استفاده ی بهینه ی ورمی کمپوست می شود و میزان دسترسی را بیشتر می کند.علاوه بر این می تواند به صورت اسپری روی برگ ها افشانه شود وبیماری های گیاهی را سرکوب می کند وهمین طور میزان مواد مغذی در دسترس گیاه را افزایش می دهد ویکی از مزایای دیگر چای کمپوست افزایش کیفیت تغذیه ای عطروطعم سبزیجات است.
فارم تولیدی تحقیقاتی مصرفی زندگی سبزgreenlife) )
مدیریت :قادری کنده سوره09186082289